Restoran Cantinetta otvoren je pred Božić 1996. Smješten je u samom centru Zagreba,
3 minute pješice od glavnog gradskog trga. Opremljen je i uređen u talijanskom "štihu"
mada je kvalitetnom ponudom jela i pića naveliko premašio granice Italije, što dokazuje
činjenicom da je mjesta uvijek premalo, a zainteresiranih gostiju puno više.
U vrsnom couvertu izdvajaju se nekoliko vrsta domaćeg kruha, namazi, te riba u
nacionalnoj kuhinji. Pravilo kuće kaže da valja slijediti trendove, pa tako i u gastronomiji
sa sezonskom ponudom. Sve što se nudi na "placu" , zastupljeno je i u ponudi – voće,
povrće, ribe, meso i uvijek je sve svježe. Osim toga, svakog proljeća i jeseni mijenja
se karta koja se prilagođava trendovima i potražnji.
U vinskoj ponudi svakako treba izdvojiti vina podruma Petrač:
chardonnay, graševinu, rajnski rizling i traminac, koja se mogu naručivati "na deci"
kao i u buteljama, ali ne treba zaboraviti ni vina eminentnih hrvatskih i inozemnih vinara.
Prebiranje po jelovniku nudi veliki izbor predjela, kao npr. crni rižoto, zeleni rezanci s
lososom ili njoki sa šalšom i kozicama. Od juha preporuku zaslužuje riblja, te zagorska
krumpir juha, dok među glavnim jelima posebno mjesto zaslužuje specijalitet kuće – odrezak Cantinetta.
I na kraju, za sladokusce, veliki izbor deserta, od raznih krema, sezonskog voća, preko
kremšnita, nugatino torte, voćne krostate,… pa sve do različitih vrsta palačinki i
zagorskih štrukli.
Događanja
Svakog trećeg četvrtka u mjesecu studenom održava se promocija francuskog mladog
vina Beaujolais Villages Nouveau, proizvođača Georges Duboeuf-a, kao i obilježavanje
"Martinja" prilikom čega se upriličuje ceremonija krštenja mladog vina –
graševine Petrač.
Restoran Cantinetta organizira i catering po dogovoru, bez obzira da li se radi o canape
sendvičima i mignonima, ili kompletnom toplo – hladnom menu-u.
|